علوم برتر
علائم بیماری ام اس MS معمولاً افراد بعد از بروز علایمی مانند بی حسی و سوزن شدن دست و پا و یا از دست دادن تعادل به پزشک مراجعه می کنند و با انجام آزمایش و معاینه متوجه می شوند که به بیماری MS مبتلا شده اند. در این مطلب از هلث نیوز به علایمی که می تواند نشانه ای از این بیماری باشد اشاره می کنیم.
سوزش در انگشتان:این حالت ممکن است برای هر فردی به وجود بیاید اما در صورت دائمی شدن آن، بهتر است به پزشک مراجعه کنید شاید این نشانه ام اس نباشد اما می تواند با یک مشکل عضله یا عصب در ارتباط باشد. بنابراین بهتر است که به پزشک مراجعه کنید تا معاینه شوید. التهاب عصب بینایی و مشکلات چشم:این مشکل برای بیش از ۵۰ درصد مبتلایان به ام اس ایجاد می شود و در ۱۵ درصد افراد، جزو اولین علایم است. این مشکل می تواند به شکل دوبینی، چشم درد و دید غیرواضح بروز کند.
خستگی مفرط:خستگی مفرط در بیماری های متعددی دیده می شود از جمله «ام اس»؛ در مرحله اول این بیماری، حدود ۲۰ درصد بیماران دچار خستگی مفرط می شوند.
احساس ضعف در دست و پاها و ضعف عضله! احساس ضعف، خستگی یا سستی دست و پا علامت شایع این بیماری است.
از دست دادن تعادل:در موارد متعدد، نداشتن تعادل یا راه رفتن به صورت غیرعادی می تواند علایم اولیه این بیماری باشد. برخی از مبتلایان در مستقیم راه رفتن مشکل دارند و به آسانی تعادل خود را از دست می دهند.
نوعی احساس شوک الکتریکی:علامت لرمیت یا نوعی حس الکتریکی شوک که به پشت و اندام تحتانی انتشار می یابد و اغلب هنگام خم کردن گردن بروز می کند، می تواند نشانه ام اس باشد.
اسپاستیسیتی (Spasticity):این حالت، ناتوانی در کنترل عضله است که در مبتلایان به ام اس، بسیار شایع است.
بی اختیاری ادرار:مشکل مثانه یا روده در مبتلایان به ام اس شایع است. در صورت مشکل ساز بودن این مسئله بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
علایم دیگر:سرگیجه، لرزش، درد صورت، اسپاسم عضله، مشکل گفتاری، علایم دیگر بیماری ام اس است. به نقل از خراسان نیوز ویتامین های درمانگر
ترک های کنار لب: علت: کمبود ویتامین B2 . میزان مصرف روزانه توصیه شده: 1.3 میلی گرم برای مردان و 1.1 میلی گرم برای زنان.شکاف و زخم دور دهان می تواند نشانه کمبود ویتامین B2 باشد. این ماده مغذی برای تولید و رشد سلول لازم است. بدون آن، بدن قادر نیست پوست وسلول های مخاطی در اطراف لب را ترمیم کند. راه حل غذایی: مصرف لبنیات. کافی است روزی یک لیوان (۲۵۰ میلی لیتر) شیر مصرف کنید تا این کمبود رفع شود. مشکل در حس چشایی: علت: کمبود روی. مصرف روزانه توصیه شده: برای مردان 5.5تا 9.5 میلی گرم و برای زنان ۴تا۷ میلی گرم. کمبود روی می تواند روی حس چشایی تاثیر بگذارد.در بررسی که روی ۳۸۷ نفر انجام گرفت، مشخص شد افرادی که میزان روی در گلبول های قرمزشان پایین بود، به خوبی نمی توانستند شوری غذا را تشخیص دهند. روی برای تولید آنزیم های بزاق و حفظ پرز چشایی لازم است. اما اینکه این کمبود چه نقشی در حس چشایی دارد، مشخص نیست. علایم دیگر کمبود روی شامل عفونت های مکرر مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و دیر خوب شدن زخم است. این ماده معدنی نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی، ترمیم و نوسازی سلول ها دارد. راه حل: گوشت قرمز از جمله گوشت گوسفند بهترین منبع روی است. پس سعی کنید گوشت قرمز بخورید. منابع دیگر روی شامل مغز میوه به ویژه بادام هندی، بادام زمینی و غلات سبوس دار است. ناراحتی معده: علت:کمبود ویتامین A. مصرف روزانه توصیه شده: 0.7 میلی گرم برای مردان و 0.6 میلی گرم برای زنان. از آنجا که زنان نسبت به مردان هویج و سبزیجات حاوی ویتامین A بیشتری مصرف می کنند کمتر دچار کمبود این ویتامین می شوند. کمبود این ویتامین باعث بروز عفونت های جزئی می شود. این ماده مغذی برای تولید سطح محافظ مخاطی که مانع از ورود میکروب ها به معده و مجرای تنفسی می شود، لازم است. راه حل: با مصرف روزی یک هویج، می توان ویتامین مورد نیاز را تامین کرد. جگر نیز حاوی این ویتامین است، اما مصرف زیاد آن به زنان باردار توصیه نمی شود زیرا ویتامین بیش از حد می تواند به جنین ضرر برساند. احساس بدخلقی: علت: کمبود آهن. مصرف روزانه توصیه شده: برای مردان 8.7 میلی گرم و برای زنان 14.8 میلی گرم. رنگ پریدگی، منگی و قاشقی شکل شدن ناخن ها اغلب نشانه کمبود آهن است. اما احساس بدخلقی همراه با خستگی و کاهش تمرکز، علایم اولیه و شایعی است که به علت کمبود اکسیژن در مغز ایجاد می شود. راه حل: گوشت قرمز، مغز میوه و سبزیجات مصرف کنید. منابع حیوانی آهن مانند گوشت گاو و تخم مرغ بهتر جذب بدن می شود. اما مغز میوه ، حبوبات، سبزیجات سبز حاوی آهن را بهتر است با منبع ویتامین C مانند آب پرتقال مصرف کرد. تنها در زمانی که کمبود آهن شدید است، مصرف مکمل ها لازم می شود. ورم کردن قوزک پا: علت:کمبود پتاسیم. مصرف روزانه توصیه شده: ۳هزار و ۵۰۰ میلی گرم.پتاسیم در تنظیم میزان آب بدن نقش دارد. مصرف پتاسیم پایین و استفاده بیش از حد از نمک، منجر به فشار خون بالا می شود. با احتباس آب بدن، فشار خون افزایش می یابد. راه حل: مصرف روزی ۵ وعده سبزیجات و میوه های مختلف به ویژه موز که سرشار از پتاسیم است. درد بدن: علت: کمبود ویتامین D. مصرف روزانه توصیه شده: ۵ میکروگرم.ضعیف بودن استخوان ها، از علایم کمبود شدید ویتامین D است اما دردهای شایع، ضعف و خستگی می تواند بیانگر کمبود خفیف این ویتامین باشد. کمبود ویتامین D در همه گروه های سنی رخ می دهد. ویتامینD، ماده معدنی، کلسیم و فسفر به رشد و حفظ استخوان و عضله کمک می کند. علاوه بر قوی نگه داشتن استخوان، این ویتامین برای سیستم ایمنی بدن و تقویت آن برای مقابله با سرطان مهم است . راه حل: مصرف ماهی تازه در هفته، این کمبود را رفع می کند. گاهی مشکلات جسمی به علت کمبود ویتامین ها و مواد مغذی در بدن است. در این شرایط بدن از راه های مختلف علایم این کمبود را آشکار می کند. در این مطلب به نقل از «Readers Digest» به بررسی علایم کمبود ویتامین ها و راه جبران آن می پردازیم.
ترک های کنار لب:
علت: کمبود ویتامین B2 . میزان مصرف روزانه توصیه شده: 1.3 میلی گرم برای مردان و 1.1 میلی گرم برای زنان. شکاف و زخم دور دهان می تواند نشانه کمبود ویتامین B2 باشد. این ماده مغذی برای تولید و رشد سلول لازم است. بدون آن، بدن قادر نیست پوست وسلول های مخاطی در اطراف لب را ترمیم کند.
راه حل غذایی: مصرف لبنیات. کافی است روزی یک لیوان (۲۵۰ میلی لیتر) شیر مصرف کنید تا این کمبود رفع شود.
مشکل در حس چشایی:
علت: کمبود روی. مصرف روزانه توصیه شده: برای مردان 5.5تا 9.5 میلی گرم و برای زنان ۴تا۷ میلی گرم. کمبود روی می تواند روی حس چشایی تاثیر بگذارد.در بررسی که روی ۳۸۷ نفر انجام گرفت، مشخص شد افرادی که میزان روی در گلبول های قرمزشان پایین بود، به خوبی نمی توانستند شوری غذا را تشخیص دهند. روی برای تولید آنزیم های بزاق و حفظ پرز چشایی لازم است. اما اینکه این کمبود چه نقشی در حس چشایی دارد، مشخص نیست. علایم دیگر کمبود روی شامل عفونت های مکرر مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و دیر خوب شدن زخم است. این ماده معدنی نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی، ترمیم و نوسازی سلول ها دارد.
راه حل: گوشت قرمز از جمله گوشت گوسفند بهترین منبع روی است. پس سعی کنید گوشت قرمز بخورید. منابع دیگر روی شامل مغز میوه به ویژه بادام هندی، بادام زمینی و غلات سبوس دار است.
ناراحتی معده:
علت:کمبود ویتامین A. مصرف روزانه توصیه شده: 0.7 میلی گرم برای مردان و 0.6 میلی گرم برای زنان. از آنجا که زنان نسبت به مردان هویج و سبزیجات حاوی ویتامین A بیشتری مصرف می کنند کمتر دچار کمبود این ویتامین می شوند. کمبود این ویتامین باعث بروز عفونت های جزئی می شود. این ماده مغذی برای تولید سطح محافظ مخاطی که مانع از ورود میکروب ها به معده و مجرای تنفسی می شود، لازم است.
راه حل: با مصرف روزی یک هویج، می توان ویتامین مورد نیاز را تامین کرد. جگر نیز حاوی این ویتامین است، اما مصرف زیاد آن به زنان باردار توصیه نمی شود زیرا ویتامین بیش از حد می تواند به جنین ضرر برساند.
احساس بدخلقی:
علت: کمبود آهن. مصرف روزانه توصیه شده: برای مردان 8.7 میلی گرم و برای زنان 14.8 میلی گرم. رنگ پریدگی، منگی و قاشقی شکل شدن ناخن ها اغلب نشانه کمبود آهن است. اما احساس بدخلقی همراه با خستگی و کاهش تمرکز، علایم اولیه و شایعی است که به علت کمبود اکسیژن در مغز ایجاد می شود.
راه حل: گوشت قرمز، مغز میوه و سبزیجات مصرف کنید. منابع حیوانی آهن مانند گوشت گاو و تخم مرغ بهتر جذب بدن می شود. اما مغز میوه ، حبوبات، سبزیجات سبز حاوی آهن را بهتر است با منبع ویتامین C مانند آب پرتقال مصرف کرد. تنها در زمانی که کمبود آهن شدید است، مصرف مکمل ها لازم می شود.
ورم کردن قوزک پا:
علت:کمبود پتاسیم. نکاتی درباره غذا از قرآن و ائمهقرآن :
مصرف روزانه توصیه شده: ۳هزار و ۵۰۰ میلی گرم.پتاسیم در تنظیم میزان آب بدن نقش دارد. مصرف پتاسیم پایین و استفاده بیش از حد از نمک، منجر به فشار خون بالا می شود. با احتباس آب بدن، فشار خون افزایش می یابد. با گیاهان دارویی به جنگ آنفلوآنزا برویمآرام آرام فصل سرما و شیوع آنفلوآنزا فرارسیده است، در فصل سرما و به خصوص در شرایطی نظیر امسال که آلودگی هوا در وضعیت نامطلوبی است، آمار شیوع بیماریهای فصلی مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا، همچنین انواع بیماریهای ریوی و تنفسی چندین برابر یک زمستان معمولی اعلام شده است. این روزها بازار مصرف و استفاده از گیاهان دارویی برای برطرف نمودن سرماخوردگی داغ است و این مساله نشان میدهد علیرغم درمان کندتر این قبیل گیاهان، عدهای از افراد به دلیل توجه بیشتر به موضوع سلامتی، این نوع درمان را به ضررهای جانبی حاصل از داروهای شیمیایی ترجیح دادهاند و این گامی مهم در جهت زندگی سالم محسوب میشود. ایرانمنش، متخصص طب سنتی میگوید: گیاهان دارویی از ارزش و اهمیت خاصی در تأمین بهداشت و سلامتی جوامع هم به لحاظ درمان و هم پیشگیری از بیماریها برخوردار بوده و هستند. وی میگوید: اثر بخشی گیاهان دارویی بر هیچ کسی پوشیده نیست، اما استفاده از داروهای گیاهی و طبیعی دیدگاهی است که امروزه در درمان و حفظ سلامتی تاکید بسیاری بر آن است، استفاده از داروهای گیاهی به لحاظ ارزانی و در دسترس بودن و آسانی مصرف در جهان و خصوصا کشورهای در حال توسعه رو به گسترش است، از طرفی نیز عوارض جانبی بسیار زیاد داروهای شیمیایی و گرانی آنها موجب گرایش مجدد مردم به طب گیاهی شده است. این متخصص طب سنتی و گیاهان دارویی میافزاید: متاسفانه اغلب مردم به محض بروز علائم سرماخوردگی در بدنشان به خود درمانی میپردازند و با مصرف آنتیبیوتیک به سرعت بخشیدن روند بهبودی بیماریشان امیدوارند اما ای کاش استفاده از داروهای گیاهی و دمنوشهای گیاهی را در برنامه دارویی خود قرار میدادند تا شاهد نقش معجزهآسای دمنوشهای گیاهی در درمان بیماریهایشان باشند. ایرانمنش میگوید: خیلی از بیماریهای کوچک مثل سرماخوردگی نیاز خاصی به درمان ندارد، کافی است بدن را کمک کنیم که برای مقابله با بیماری مقاوم شود، یکی از روشهای خوب برای مهار سرماخوردگی مصرف جوشانده بابونه به همراه ویتامین C است، چرا که با مصرف ویتامین C میتوانیم درمان سرماخوردگی را تسهیل کرده و از ایجاد مجدد آن پیشگیری کنیم، در واقع ویتامین C ویتامین جاودانگی است. وی ادامه میدهد: ویتامین C بر کاهش سرفه، عطسه و دیگر علائم سرماخوردگی که در ریه وجود دارند نیز تأثیرگذار است، ویتامین C در بدن به عنوان یک رفتگر و پاک کننده مواد مضر عمل میکند و ویروسهای سرماخوردگی نیز از جمله همان مواد هستند. ایرانمنش با بیان اینکه ویتامین C به میزان حدود 10 درصد از تعداد روزهای علائمدار سرماخوردگی میکاهد، میافزاید: منظور از مصرف ویتامین C تنها استفاده از قرصهای شیمیایی آن نیست بلکه میوهجات، سبزیجات و انواع مرکبات، منابع خوبی برای این ویتامین محسوب میشوند. وی میگوید: انواع دمنوشها مانند دمنوش آویشن، نعنا، پونه، شوید وعسل جهت پیشگیری و درمان سرماخوردگی و مصرف روزانه یک لیوان از این دمنوش برای جلوگیری از سرماخوردگی توصیه میشود. این متخصص طب سنتی در مورد بُخور دادن نیز میگوید: از جمله رایج ترین اقدامات به هنگام بروز سرماخوردگی و مشکلات ناشی از آن مانند گرفتگی و خشکی مخاط بینی، سرفه و بُخور دادن است، از آنجا که منابع گرمازا به خصوص از نوع متمرکز آن مانند شومینه و بخاری، هوا را خشک میکنند، با کاربرد این لوازم، این مشکلات نیز افزایش مییابند، لذا همواره رطوبت مورد نیاز در اتاق را با قرار دادن ظرفی پُر از آب روی اجاق گاز یا بخاری، همچنین ریختن اندکی محلول اکالیپتوس در آن تامین کنید یا اگر دستگاه بُخور دارید، به وسیله آن هوای موجود را مرطوب کنید. ایرانمنش میگوید: بهتر است بیمار با ریختن مقداری محلول اکالیپتوس در ظرف آب جوش، بُخور دهد، به این شکل که با انداختن حولهای روی سرش، صورت خود را بالای ظرف حاوی مواد بُخور بگیرد و تا حد امکان تنفسهای عمیق انجام دهد تا بخارهای آب و هوای گرم، بیشتر و به طور مستقیم وارد مجاری تنفسی او شود، سپس در پایان، حوله را روی صورت خود کشیده و تا پایان خشک شدن رطوبت و عرق موجود در سر و صورتش، حوله را به همان شکل نگه دارد و به فضای سرد وارد نشود. وی میافزاید: البته علاوه بر گیاه اکالیپتوس، گیاهان دارویی دیگری نیز وجود دارند که بُخور دادن آنها نیز در روند بهبودی این بیماری بسیار تاثیرگذار است که از آن جمله میتوان به گیاهانی همچون آویشن و گل بنفشه، ریحان و پونه خشک، مخلوط پر سیاوشان، آویشن و ریحان اشاره کرد که البته جوشانده این مخلوط را نیز به صورت خوراکی میتوان استفاده کرد. ایرانمنش میگوید: پر سیاوشان تسکیندهنده دردهای سینه است، همچنین این گیاه خلطآور، ضدسرفه و بهبوددهنده علائم سرماخوردگی است که میتوان یک تا دو گرم از این گیاه را در روز با یک لیوان آب جوش دم و همراه با کمی عسل مصرف کرد. وی با بیان اینکه استفاده داروهای گیاهی با عسل تأثیر بیشتری دارد، میگوید: آنتیاکسیدان فراوانی در عسل و برای کاهش سرفه و گلودرد وجود دارد، همچنین در برخی مواقع جهت جلوگیری از تشدید سرماخوردگی، استفاده روزی چندبار یک لیوان آب جوشیده داغ و یک قاشق غذاخوری عسل و چند قطره آب لیموترش تازه توصیه میشود. ایرانمنش میگوید: برای از بین بردن خارش گلو، مکیدن چند عدد میخک بسیار مفید است و در این بین خیساندن انجیر و هلو برای رفع سرفه خشک توصیه میشود. وی در خصوص تاثیر گیاه و دمنوش گلگاوزبان در بهبود سرماخوردگی میگوید: گیاه گلگاوزبان ضدسرفه، خلط آور و معرق است، اغلب افراد گل گاوزبان را به جهت تاثیرات آرام بخشی و تقویت کنندگی قلب آن میشناسند، حال آنکه اینها خواص فرعی این گیاه محسوب شده و بیشترین خاصیت این گیاه روی سرماخوردگی است. ایرانمنش میگوید: مصارف دارویی این گیاه به صورت محلی بدین صورت است که گلهای آبی این گیاه را خشک کرده و دم کرده آن را مورد استفاده قرار میدهند. در سرماخوردگی به عنوان معرق و کاهش دهنده فشار خون مورد استفاده قرار میگیرد، این گیاه خاصیت آرام بخشی نیز دارد. این متخصص طب سنتی ادامه میدهد: آویشن نیز دارای خاصیت آنتیبیوتیکی بسیار زیادی بوده و خلطآور است و بابونه نیز سیستم ایمنی بدن را بشدت تقویت میکند، بر همین اساس مصرف این جوشانده در بهبود وضعیت سرماخوردگی بسیار موثر است. ایرانمنش میگوید: داروی گیاهی سرخارگل در طب جدید گیاه درمانی با تقویت سیستم ایمنی بدن میتواند از بروز سرماخوردگی پیشگیری کند و دوره بیماری و شدت علائم را کاهش دهد. وی با اشاره به خواص عناب موجود در داروهای گیاهی سرماخوردگی میگوید: عناب، ضدعفونی کننده بوده و خروج اخلاط دستگاه تنفسی را راحت تر میکند، این گیاه دارویی دارای خواص نرم کننده سینه و ضد سرفه است. ایرانمنش با بیان اینکه مصرف مداوم چای پونه و چای بابونه در فصل زمستان قدرت سیستم ایمنی را افزایش میدهد، میافزاید: حتی برای بخور دادن میتوانید بابونه، بومادران، آویشن و شوید را بجوشانید و استفاده کنید. چوب میخک هم یک بخور فوقالعاده است، زیرا بسیار معطر است و باعث باز شدن مجاری تنفسی میشود. شاید شما هم پس از بهبود سرماخوردگی همچنان از سرفه رنج میبرید، این متخصص طب سنتی در خصوص درمان سرفه مزمن با استفاده از گیاهان دارویی میگوید:استفاده از ریشه گیاه ختمی به عنوان داروی گیاهی برای درمان سرماخوردگی، گلودرد، سرفههای مزمن و دیگر مشکلات تنفسی سابقهای چند هزار ساله دارد که این خاصیت درمانی فوقالعاده حاصل لعاب زیادی است که از خیس کردن گلبرگها و ریشه این گیاه به دست میآید.
وی میگوید: گل ختمی گیاهی با طبع سرد است که اثرات ضدالتهابی و ضدسرفه قوی دارد و نوشیدن جوشانده گل ختمی به دلیل داشتن ترکیبات موسیلاژی و نرم کننده میتواند برای درمان سرفههای خشک و مزمن مفید باشد. وی ادامه میدهد: علاقهمندان به گیاه درمانی باید گیاهان مورد نظر را حتماً از عرضه کنندگان مطمئن تهیه و مصرف کنند، چراکه ممکن است گیاهان به طور صحیح برداشت محصول، خشک، انبار و نگهداری نشده باشند که در این صورت مصرف آنها بههیچوجه اثر درمانی مطلوب نخواهد داشت. نشانه سرطان را بشناسیدبیشتر دردها دلیل وجود سرطان نیستند. دردهایی که مداوم هستند و به دلایل نامشخص ایجاد میشوند حتما باید تحت بررسی قرار گیرند. در این شرایط پزشک سابقه خانوادگی شما را بدقت بررسی میکند و براساس آن اطلاعات تصمیم بگیرد که چه آزمایشاتی برای شما لازمتر است. 1-کاهش وزن بدون دلیل:
خیلی از خانمها بدشان نمیآید که بدون هیچ سعی و تلاش وزنشان را پایین بیاورند. اما کاهش وزن بیدلیل (مثلا ۵ کیلو در ماه بدون بالا بردن فعالیت بدنی یا رژیم غذایی) حتما باید مورد چکاپ قرار گیرد. کاهش وزن بیدلیل نشانه سرطان است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. همچنین میتواند نشانه مشکل دیگری مثل پرکاری تیروئید نیز باشد. پزشکتان باید آزمایشاتی برای چک کردن وضعیت تیروئیدتان انجام داده و سیتیاسکنی از بقیه اندامهای بدن هم تهیه کند. پزشک باید تکتک احتمالات را بررسی کند. 2-نفخ کردن: نفخ کردن میتواند یکی دیگر از علائم سرطان باشد که خیلی از خانمها به آن مبتلا هستند و البته میتواند نشانه سرطان تخمدان باشد. سایر علائم سرطان تخمدان عبارتند از درد شکم یا لگن، احساس سیری زودرس (حتی وقتی هیچ غذایی نخوردهاید) و مشکلات ادرار. اگر این نفخ کردن هر روز برای فرد اتفاق بیفتد و برای چند هفته فرد را آزار دهد، حتما باید با پزشکتان مشورت کنید. در این شرایط پزشک آزمایش خون، سیتیاسکن و سایر آزمایشات لازم را برای شما انجام میدهد. 3-تغییرات در سینه: بیشتر خانمها سعی میکنند سینههای خود را از نظر احتمال وجود غده بررسی کنند. اما این تنها نشانه برای سرطان سینه نیست. قرمز و ضخیم شدن پوست سینه میتواند یک نشانه نادر و شدید سرطان سینه باشد، در ضمن سرطان سینه التهابی هم باید مورد آزمایش قرار گیرد. اگر جوش یا دانهای روی پوست سینهتان مشاهده کردید که بیشتر از یک هفته دوام پیدا کرد، حتما باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر ظاهر نوک سینههایتان تغییر کرد یا ترشحاتی غیرعادی مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید. در واقع تغییر در وضعیت ظاهر سینهها، نشانه بسیار نگران کنندهای است. 4-خونریزی غیرعادی: خانمهایی که هنوز به یائسگی نرسیدهاند خیلیوقتها به خونریزیهای زودتر از زمان عادت ماهیانه بیتوجهی میکنند. اما خونریزی بین زمان عادت ماهیانه بخصوص وقتی عادت ماهیانه منظم است، نیاز به آزمایش و بررسی دارد. خونریزی بعد از رسیدن به یائسگی میتواند نشانه سرطان رحم باشد، بنابراین پزشک باید بدقت سابقه خانوادگی شما را بررسی و برحسب زمان خونریزی و سایر علائم، آزمایش فراصوت یا بیوپسی برایتان تجویز کند. 5-تغییرات پوستی: خیلی از ما خالهایمان را بدقت بررسی میکنیم، چرا که میدانیم هر نوع تغییر در تعداد و اندازه آنها میتواند یکی از نشانههای سرطان پوست باشد. اما باید تغییر در رنگدانه پوست را هم جدی بگیریم. همچنین اگر یکدفعه دچار خونریزی یا ورقه ورقه شدن پوست شدید حتما باید به پزشک متخصص نشان دهید. 6-بروز مشکل در بلع: اگر در قورت دادن مشکل دارید، احتمالا رژیم غذاییتان را تغییر دادهاید. پس جویدن چندان برایتان دشوار نیست. احتمالا بیشتر از سوپ، غذاهای مایع یا محلولهای پروتئینی استفاده میکنید. اما این مشکل در قورت دادن میتواند نشانه سرطان gi باشد مثل مری. پزشکتان باید بدقت سابقه خانوادگی شما را بررسی کرده و آزمایشاتی مثل رادیولوژی سینه یا تست gi انجام دهد. 7-وجود خون در مدفوع: اگر در ادرار یا مدفوعتان خون مشاهده کردید به هیچ وجه تصور نکنید که حتما از بواسیر باشد، بلکه میتواند نشانه سرطان روده باشد. پزشک باید سوالاتی از شما بپرسد و آزمایشاتی مثل کلونوسکوپی برایتان انجام دهد. همچنین بالا آوردن خون موقع سرفه کردن هم باید بدقت بررسی شود. البته اگر این اتفاق یکبار بیفتد ممکن است خطر جدی نباشد اما در صورت تکرار حتما باید به پزشک مراجعه کنید. 8-درد شکم و افسردگی: خانمهایی که دچار درد در ناحیه شکم و احساس افسردگی به طور همزمان میشوند نیاز به چکاپ دارند. برخی محققان رابطه بین افسردگی و سرطان لوزالمعده را پیدا کردهاند که هنوز چندان شناخته شده نیست. 9-سوء هاضمه: بیشتر خانمهایی که حاملگی را تجربه کردهاند انواع و اقسام مشکلات گوارشی که با بالا رفتن وزن برایشان اتفاق افتاده بود را به خاطر دارند. اما بروز مشکلات گوارشی و سوءهاضمه بدون هیچ دلیل مشخص میتواند خطرناک و نشانه زودهنگام سرطان مری، معده یا گلو باشد. بنابراین پزشک باید سابقه خانوادگی شما را بدقت بررسی کند و قبل از انتخاب آزمایشات لازم برای شما، سوالاتی در مورد سوءهاضمهتان بپرسد. 10-عفونت دهانی: همه افراد بخصوص سیگاریها باید بدقت مراقب لکههای سفیدی که درون دهان یا روی زبانشان ایجاد میشوند، باشند. بیشتر این لکهها میتوانند نشانههای اولیه نوعی از سرطان باشند که میتوانند منجر به سرطان دهان شود. از دندانپزشک یا پزشکتان بخواهید بدقت وضعیت را بررسی کنند و در مورد درمان آن تصمیم بگیرند. 11-درد: با بالا رفتن سن، شکایت افراد از درد بیشتر میشود، اما درد میتواند نشانه زودرسی از برخی سرطانها هم باشد، گرچه بیشتر دردها دلیل وجود سرطان نیست. دردهایی که مداوم هستند و به دلایل نامشخص ایجاد میشوند حتما باید مورد بررسی قرار گیرند. پزشکتان باید سابقه خانوادگی شما را بدقت بررسی کرده و براساس آن اطلاعات تصمیم بگیرد که چه آزمایشاتی برای شما لازمتر است. 12-تغییر در گرههای لنفاوی: اگر غده یا برآمدگی روی گرههای لنفاوی خود در زیربغل یا گردنتان مشاهده کردید، لازم است با دقت علت ایجاد آن بررسی شود. اگر یکی از گرههای لنفاویتان بتدریج بزرگتر میشوند حتما باید به پزشک مراجعه کنید. در این شرایط پزشک شما را معاینه خواهد کرد و دلیل بزرگ شدن غده لنفی را بررسی خواهد کرد. همچنین ممکن است برایتان نمونهبرداری از خون (بیوپسی) انجام دهد. 13-تب: اگر افزایش حرارت بدن و بروز تب در شما به دلیل آنفلوآنزا یا سایر بیماریها نیست، ممکن است در صورت تداوم نشانهای از سرطان باشد. تب معمولا زمانی که سرطان از نقطه اصلی خود گسترش پیدا کرده باشد اتفاق میافتد، اما میتواند نشانه سرطان خون هم باشد. سایر نشانههای سرطان عبارتند از زرد شدن پوست بدن یا تغییر در رنگ مدفوع. پزشک باید شما را تحت معاینه دقیق فیزیکی قرار دهد و سابقه دارویی شما را بدقت بررسی کند و سپس آزمایشاتی مثل رادیولوژی، سیتیاسکن، امآرآی و سایر آزمایشات را برایتان انجام دهد. 14-خستگی: خستگی نیز یکی دیگر از علائم مبهم سرطان است. این مشکل میتواند بعد از پیشرفت سرطان اتفاق بیفتد، اما ممکن است ابتدای سرطانهایی مثل لوکمی (سرطان خون) یا برخی سرطانهای روده هم ایجاد شود. 15-سرفه مداوم: سرفه معمولا با سرماخوردگی، آنفلوآنزا و حساسیتها همراه است و همچنین میتواند یکی از عوارض جانبی برخی داروها نیز به حساب آید. اما سرفههای مداوم سرفههایی که بیش از ۳ تا ۴ هفته به طول انجامد به هیچ وجه نباید نادیده گرفته شوند. در این شرایط پزشکتان باید سابقه خانوادگی شما را بدقت بررسی کند، وضعیت گلو و ریههایتان را معاینه کرده و آزمایشاتی مثل رادیولوژی برایتان انجام دهد. :: توصیههای ضدِ سرطانی: 1-سیگار را ترک کنید: کشیدن سیگار نه تنها میتواند احتمال ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد، بلکه سبب ابتلا به سرطان دهان، کلیه و پانکراس (لوزالمعده) نیز میشود. بنابر این اگر آماده نیستید که سیگار را برای همیشه ترک کنید، حداقل میزان مصرف خود را کاهش دهید تا خطر ابتلا به انواع سرطانها کاهش یابد. 2-مصرف غلات را افزایش دهید: مصرف ۲ واحد یا بیشتر غلات غنی و کامل در طول روز میتواند تا ۴۰ درصد احتمال ابتلا به سرطان پانکراس و ۵۰درصد احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد. بررسیها همچنین حاکی از این موضوع است که فیبر موجود در غلات میتواند از شما دربرابر ابتلا به سرطان کولورکتال حفاظت کند. 3-وزنتان را پایین بیاورید: ثابت شده که بین اضافه وزن و ابتلا به ۶ نوع سرطان متفاوت از جمله سرطان سینه و کولون (روده) رابطه نزدیکی وجود دارد. در ضمن جالب است بدانید افراد چاقی که به سرطان مبتلا میشوند، کمتر از سایرین به درمانها جواب میدهند. 4-ورزش کنید: ورزش کردن نه تنها به کنترل وزن، بلکه به پیشگیری از ابتلا به انواع سرطانها هم کمک میکند، حتی تا حدی میتواند برای افرادی که نمیتوانند سیگارشان را ترک کنند هم مفید باشد. 5-سیر بخورید: اگرچه مصرف سیر و پیاز باعث ایجاد بوی بد دهان میشود، اما تحقیقات نشان میدهد سبزیجات این خانواده میتواند احتمال ابتلا به سرطان مغز استخوان، تخمدان، کلیه و… را کاهش دهد. 6-تخممرغ بخورید: بررسیهای اخیر پژوهشگران نشان میدهد مصرف تخممرغ میتواند از ابتلا به سرطان سینه پیشگیری کند. محققان میگویند زنانی که در هفته ۶ عدد تخممرغ مصرف میکنند، ۴۴درصد در مقایسه با زنانی که ۲ عدد یا مقدار کمتری در هفته تخم مرغ میخورند، کمتر به سرطان سینه مبتلا میشوند. دلیل این موضوع نیز وجود مادهای به نام کولین در زرده تخم مرغ است. 7-ویتامین D مصرف کنید: درست است که مصرف این ویتامین نمیتواند از ابتلا به همه سرطانها پیشگیری کند، اما طبق بررسیها میتواند احتمال ابتلا به سرطان سینه و کولون را کاهش دهد. ویتامین D در نور آفتاب و برخی ماهیهای چرب وجود دارد.
ایرانمنش میگوید: ضروریترین عامل در اطمینان از کیفیت دارویی یک گیاه انتخاب صحیح گیاه مورد استفاده است، چراکه بی دقتی در جمعآوری و انبارداری میتواند منجر به جایگزینی غیرعمدی یا آلودگی یک گیاه با گیاه دیگر بشود و به علت در دسترس نبودن یک گونه خاص از گیاه که به طور معمول استفاده میشود، این گیاه با گونهای از آن گیاه جایگزین شود. انیمیشین سفر غذا در سیستم گوارشی
تاريخ : شنبه بیست و دوم تیر 1392
صفحه قبل 1 صفحه بعد درباره وبلاگ به وبلاگ من خوش آمدید آخرین مطالب آرشيو وبلاگ نويسندگان پيوندها
تبادل لینک
هوشمند |
|||
|